Actueel 2018-2019

Maandag 17 september Aankondiging schoolverbod op energiedrank

energie1

Beste ouders/ verzorgers.

Wellicht zal het u ook zijn opgevallen dat er de laatste tijd in de media veel aandacht, maar ook ophef is over het gebruik van energiedranken zoals bijvoorbeeld Monster en Red-Bull.
Het zijn dranken die naast extreem veel suiker, ook schadelijke stoffen bevatten zoals een hoog gehalte aan cafeïne en taurine. Voedingsdeskundigen zijn van mening dat teveel drinken van deze dranken kunnen leiden tot gezondheidsklachten zoals leverbeschadigingen, verhoogde hartslag, nierproblemen, maar ook soms afwijkingen in gedrag.

Vooral kinderartsen maken zich zorgen over het teveel drinken van deze dranken door de jeugd. Het ontwikkelend kinderbrein kan veel minder goed omgaan met deze te hoge concentratie aan suikers en cafeïne dan die van een volwassene en reageert vaak ook veel heftiger op deze stoffen.
Enkele effecten kunnen zijn:
- gejaagdheid
- wisselend reactievermogen
- concentratieproblemen
- stress
- je sneller aangesproken voelen
- hyperactiviteit
- lusteloosheid
- vermoeidheid.

Op school merken wij ook dat sommige leerlingen na het drinken van energiedrank anders gaan reageren en het de schoolprestaties in de weg kunnen gaan staan.
Omdat de school, naast een gezonde school vooral voorwaarden wil scheppen voor het beste onderwijs, is tijdens de eerste schoolvergadering besloten om het drinken van energiedranken voor en tijdens schooltijd vanaf het nieuwe schooljaar niet meer toe te staan.
Wij gaan ervan uit dat u als gezamenlijke partners in de opvoeding deze keus zal respecteren en dit gaat bespreken met uw zoon of dochter.
Op school zullen wij de leerlingen ook op de hoogte brengen van dit verbod en uitleggen in de les waarom wij vinden dat energiedranken niet goed thuishoren op een school en slecht zijn voor je gezondheid.
De school wil voorkomen dat een onschuldig lijkend stoer drankje de schoolprestaties negatief gaat beïnvloeden en afbreekt , wat de school juist wil opbouwen.

Team JJ Boumanschool

Maandag 3 september Introductiedag nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar zal voor iedere fase van start gaan met een introductiedag:
Fase 1     10.45 uur op school . Introductie start om 11.00 uur.
Fase 2     10.45 uur op school.  Introductie start om 11.00 uur in de gymzaal daarna in zwembad Dokkum
Fase 3
10.00 uur aanwezig zijn bij sportcentrum Palestra in Dokkum.